Moonboon - Helpcentrum logo
Moonboon - Helpcentrum logo

Alle artikelen

Wat zijn verzwaarde producten?Bijgewerkt 5 months ago

De Verzwaarde producten van Moonboon bevatten kleine glazen bolletjes, zo klein als zandkorrels, die helpen om het gewicht gelijkmatig te verdelen en geen geluid maken als ze door elkaar worden geschud. Ze zorgen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling zodat ze kinderen helpen hun zintuiglijke indrukken te reguleren, rustiger te worden, te ontspannen en zich te concentreren op een taak.


Onze Verzwaarde Producten zijn geïnspireerd op Deep Touch Pressure (DTP) Therapy, een methode die zintuiglijke input stimuleert door dingen te simuleren zoals stevige knuffels, aanrakingen, knijpen of omwikkelingen. Wanneer deze sensaties over het hele lichaam worden toegepast, kan DTP een kalmerend effect hebben voor zowel kinderen als volwassenen.


Dit gelijkmatige gewicht helpt ook bij het simuleren van spieren en gewrichten (bekend als proprioceptieve stimulatie), wat het zenuwstelsel een signaal geeft om de productie van het stemmingsregulerende hormoon serotonine te verhogen. Het vermindert ook het stresshormoon cortisol en verhoogt melatonine, dat ons helpt slapen.

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee